16/9/13

35a Cursa de la Mercè

Diumenge 15 de setembre:

En aquesta ocasió he anat a córrer a Barcelona i he canviat una mica la rutina precursa, així el dissabte vaig baixar a Bcn per passar-hi la nit i quan ha sonat el despertador a les 7 no ha estat tant dur, ja què en metro són 20 minuts de no res. Després d'esmorzar i agafar-ho tot he anat a la parada de Glòries i he pujat al metro (hi havia més d'un que no anava a la cursa i que enfilaven directes al seu llit, quines cares!), allà m'he trobat un Redrunner, en Fernando, que no coneixia personalment i després de les presentacions hem anat fins a Plaça Espanya parlant de curses.

Quan he arribat a Plaça Espanya ha estat una barreja d'emocions, ja que era la primera vegada que tornava a fer una cursa des de la Marató de Barcelona que no vaig poder acabar per lesió, i a més a més la sortida era al mateix lloc...



Hem anat al punt de trobada i allà he trobat a molts companys redrunners que feia temps que no veia i altres que havia vist molt sovint, m'ha fet molta alegria tornar trobar l'Alfredo amb qui van fer la Trailwalker, en Dani, la Marta, en Chaski, el Presi, la Cris, l'Alex, en Jordi ufff es que n'hi havia molts!!!




Després de saludar-nos ens hem fet la foto de rigor i cadascú hem anat a deixar bosses i fer un petit escalfament abans de la cursa. Jo he fet l'escalfament amb el Roberto ja que sortien des del mateix calaix i després de trotar una mica ens hem anat cap a la sortida, després de fer una mica de volta hem pogut arribar al nostre lloc, el calaix blau i hem esperat que donessin la sortida.


Al cap de quasi 4 minuts hem pogut arribar a la línia de sortida i hem començat a córrer, bé córrer és una manera de dir-ho perquè amb tanta gent es feia impossible seguir un ritme i menys sortint des de el calaix de 46'-50' (no sé perquè m'han donat aquest calaix quan jo tinc acreditats 45' en 10 km amb xipgroc), la veritat és que no he pogut sortir ràpid i hem pogut anar junts amb en Roberto fins el km 2'5 a la Gran Via que l'he perdut de vista, quan m'he quedat sol i he mirat el crono ja he vist que no podria fer un bon temps i he decidit prendre'n la cursa amb tranquil·litat, gaudint de l'ambient i de la ciutat.


Cap al km 5 s'arriba a l'Arc del Triomf i després de fer 3 o 4 girs hem fet la pujada per passar per sota de l'Arc, abans hi havia els avituallaments, on molta gent se't creua, s'atura i s'ha de dir et posen dels nervis. M'he esperat fins passar el primer punt d'avituallament i en el segon he pogut agafar l'aigua més tranquil·lament. Després de veure he apretat una mica, no gaire i he seguit avançant corredors xino xano fins que he vist a la Cristina que havia sortit un calaix davant meu, l'he saludada i he seguit fins al paral·lel, on he pogut gaudir dels ànims de la gent ja que he arribat força bé al no haver forçat gens durant la cursa, al arribar a plaça Espanya he esprintat una mica per creuar la meta ens uns 48'25'' un temps acceptable per haver sortit des de tant endarrere i tenint en compte que feia molta xafogor. He quadrat els dos 5000 fent un parcial de 24'14'' en els primers i 25'15'' en els segons, en els quals he pogut remuntar 700 posicions sense anar més ràpid. Tot just acabar s'ha posat a ploure, ja podia haver començat abans per refrescar-nos una mica.



Quan hem acabat la cursa havies de passar per uns passadissos per recollir l'aigua i la nova beguda de coco (que no ha triomfat gaire tot i que a mi m'ha agradat) i he anat al punt de trobada, allà he trobat en  Roberto i la Cris i hem anat al guardarroba a recollir les bosses, el nostre del 3500 al 400 era casualment el que més cua tenia i hem hagut d'esperar una mica per poder-les agafar.

Després ha vingut el millor del dia, hem anat a un bar de xinitus a menjar les braves i fer-la petar amb els companys i companyes redrunners, ha esta una bona estona de riure tot i que les braves eren bastant dolentes, poc a poc la gent ha anat marxant i he fet el camí de tornada en el metro amb l'Aintzane.



Valoració de la cursa: és una cursa que pel volum de gent que té, 17000 participants està molt ben organitzada ja que les cues que has de fer són mínimes, el problema és l'assignació de calitxos que no són del tot precisos i molta gent no respecta. L'avituallament durant la cursa es limita a aigua , però amb una distància curta com 10 km ja és suficient, i a la meta més aigua i la novetat del coco d'aquest any, res d'avituallament sòlid. La bossa del corredor ha baixat molt de qualitat ja que d'una samarreta de marca s'ha passat a una genèrica, la crítica no seria tant en el canvi en si, si no en el disseny de la d'aquest any que és molt lleig i simple. Resumint si t'agrada corre entre la multitud no te la pots perdre si no hi ha curses més recomanables, jo segurament no repetiré el proper any.


No hay comentarios:

Publicar un comentario